Naar overzicht

Podcasts over kanker

Er zijn op dit moment heel wat boeiende podcasts over kanker, voor patiënten, én hun omgeving. Ik beluister ze zelf vaak tijdens mijn cardio- en conditietraining in het UZ Gent. Een selectie.

Ontboezemingen

Het Heilig-Hartziekenhuis in Lier nam het initiatief voor deze podcast met radiopresentatrice Ann Reymen. Zij praat met zes vrouwen over hoe ze met borstkanker omgaan en hoe ziek zijn hun leven heeft veranderd. Gesprekken over moeilijke maar ook over mooie momenten.
Beluister nu

Live podcast immunotherapie

Ewout Landeloos, doctoraatsonderzoeker en arts-assistent bij het UZ Leuven, legt in deze podcast helder uit wat immunotherapie precies is, welke vormen er bestaan, waar de verschillen met ‘klassieke’ kankerbehandelingen liggen, en hoe de therapie wordt toegepast in het ziekenhuis. Aanrader voor wie met vragen zit. Beluister de live opname van ‘Vraag het Aan’, de podcast van Eos Wetenschap, zoals die te horen was op het Nerdland Festival van 2023.
Beluister nu

Journalist Pat Donnez praat met Dirk De Wachter

Ik had zelf het geluk een paar pertinente vragen te mogen stellen aan psychiater en lotgenoot Dirk De Wachter, en ervaringen te delen. En dat doet ook Klara-presentator Pat Donnez in zijn podcast Berg en Dal. Een beklijvend gesprek van een klein uur.
Beluister nu

Hoezo, kanker? Een podcast voor kinderen

Wetenschapje is een podcast over wetenschap voor kinderen vanaf 8 jaar. In de aflevering over kanker vertellen een kinderhematologe en een psychologe samen wat kanker precies is, wat je ertegen kan doen en wat kanker met je gemoed doet. Een mooi initiatief op kindermaat.
Beluister nu

Na de rouwstoet

In deze podcastreeks van Studio Brussel doen jongeren en volwassenen hun verhaal. Ieder van hen verloor een dierbare, al dan niet aan de gevolgen van kanker. Na de rouwstoet gaat iedereen verder, maar wat met wie achterblijft? Een ontroerende podcast waarin Nona Van Braeckel rouw, verdriet en pijn bij een verlies bespreekbaar maakt.
Beluister nu

Het is kanker. Wat nu?

Uitgenodigd door het VUB Yamina Krossa Fonds, en ondersteund door AFAS Foundation, gaan Silvia Brouwers en Tine Maenhout doorheen 8 afleveringen in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen. Ze hebben het over thema’s waar doorgaans moeilijker over gebabbeld wordt: chemo, het netwerk, afscheid nemen en intimiteit. Maar ook over hoop, en liefde. De podcast is gebaseerd op hun pas verschenen boek ‘Het is kanker. Wat nu?’.
Beluister nu

Ik luister vaak naar podcasts tijdens mijn cardio- en conditietraining in het UZ Gent.

Ook interessant