Bekijk het verhaal van Freya, ambassadeur van Klare kijk op Kanker
Freya is de partner van Tim, werkende mama van 2 kinderen, en al 20 jaar kankerpatiënt.
Hoe blijf je jezelf, als 'patiënt' plots noodgedwongen ook een deel wordt van je identiteit? Hoe blijf je toch kiezen voor een leven op maat van jouw prioriteiten?
Freya is de partner van Tim, werkende mama van 2 kinderen, en al 20 jaar kankerpatiënt.
Maak kennis met Cathy, longkankerpatiënt en een nieuwe ambassadeur voor Klare kijk op Kanker. Bekijk hier haar verhaal.
Hoe geef je ruimte aan je emoties als je tegelijk ook sterk moet zijn tijdens je kankerbehandeling? Dirk De Wachter geeft tips.
Tijdens een kankerbehandeling wordt er veel van je lichaam gevraagd. Daar past een ander type voeding bij dan anders. Advies van onze expert klinische nutritie.
Angst en onzekerheid na een kankerbehandeling komt veel voor. Hoe ga je er best mee om? Oncopsychologe Sarah Hauspie geeft advies.
Hoe kom je weer op krachten na een intensieve kankerbehandeling? Dat is maatwerk, legt expert klinische nutritie Sabeth De Waele uit.
Bekijk wat je ertegen kan doen in deze video met oncocoach Johan De Munter.
Leven met kanker, en ook je behandeling zelf: het heeft een effect op je relatie, of op je mogelijkheden om relaties aan te gaan. Onco-seksuologe Kristel geeft advies.
Kanker en kankerbehandelingen kunnen een effect hebben op je seksleven en hoe je dat beleeft. Oncoseksuologe Kristel Mulders legt uit.
Al is bewegen niet altijd evident als je met kanker leeft, toch is het belangrijk om niet helemaal stil te vallen tijdens je behandeling. En hoe pak je nadien de draad weer op? Een paar tips.
Praten over kanker is niet altijd makkelijk. Maar je gaat het onderwerp toch best niet uit de weg. Psychiater Dirk De Wachter legt uit waarom gedeelde pijn minder zwaar weegt.
Wat na je kankerbehandeling? Hoe vind je jezelf terug? Freya geeft de tips waarvan ze zelf ondervond dat ze werken.