Wat als je partner leeft met kanker?
Wat kan je betekenen voor je partner die kanker heeft? Hoe zorg je voor jezelf? Bekijk de tips van Tim, de partner van Freya.
Oncopsychologen, verpleegkundigen, artsen, oncocoaches... Maar niet te vergeten ook je familie, vrienden of collega's. Als kankerpatiënt heb je een heel zorgteam om je heen. Wie kan wat voor jou doen?
Wat kan je betekenen voor je partner die kanker heeft? Hoe zorg je voor jezelf? Bekijk de tips van Tim, de partner van Freya.
Gedeelde besluitvorming is het principe dat zegt dat arts en patiënt samen beslissen over een behandelingstraject. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Stefan Gijssels van het Patient Expert Center licht toe.
Wat kan een oncocoach of consulent oncologie voor je doen? Johan De Munter van het Kankercentrum UZ Gent legt uit.
Een nieuwe ambassadeur voor Klare kijk op Kanker: bekijk de tips over kanker en voeding van expert klinische nutritie Sabeth De Waele.
Een oncoseksuoloog kan je tijdens en na je kankerbehandeling begeleiden om de veranderingen in je seksleven en/of je relatie op te vangen. Freya praat met Kristel Mulders.
Freya deelt ervaringen over troost bij kanker met psychiater, en ervaringsdeskundige, Dirk De Wachter.
Hoe kan je iemand met kanker mentaal ondersteunen? Wat kan je doen of zeggen? Psychiater en ervaringsdeskundige Dirk De Wachter geeft tips.
Ontdek 2 inloophuizen in de omgeving van Gent: je kan er inspiratie vinden of op adem komen.
Freya ontmoet hematologe Tessa Kerre. Wat doet een hematoloog precies? Bekijk het in deze video.
Vind je het moeilijk om op bezoek te gaan bij iemand die kanker heeft? Misschien kunnen deze tips je helpen om te weten wat je beter wel en niet doet.
Tijdens een kankerbehandeling kan je in het ziekenhuis gratis terecht bij een oncopsycholoog. Bekijk meer uitleg van oncopsychologe Sarah Hauspie.
Wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel deelt een missie met Freya: wetenschap helder uitleggen. Check onze ambassadeur.